About

Who am i? well i’m to lazy to describe myself, please refer to your search engine.🙂 Ok let me try to desdcibe myself.

Mahyuddin Susanto aka udienz is a  system administrator since 2007. I was operating many servers with different services just like web servers, ftp servers, storage servers mail servers, etc. I’m working in Rahajasa Media Internet as system administrator. As system administrator there is many project I have build, just like mail servers with spam protecting and user friendly. Building mail server is little difficult because I must concern in many case. Like storage, spamming, round robin storage.

In past jobs in 2007 i’ve build storage servers with ~10TB capacity with combining RAID 5 and LVM technologies and AOE (ATA Over Ethernet). This server have providing 2x1000Mbps fixed line.

Also I have experience to managing centralized repositories (SVN/Git/Bazaar) because I work with many developers in different country and different language. In this company i just building some site like youtube.com in softlayer network and maintaining staging servers in amazon.com. Please note that I successfully building this servers with remotely, I never see psychical server in softlayer.

I have experience in networking, I suceesfully build interconnections in Surabaya and Jakarta, I used mikrotik, cisco and vyatta router to make interconnections.

In my free time I have participate in nomerous open source project like Debian, Ubuntu, and BlankOn linux. In Debian and Ubuntu I have triagging bug and providing patch, and sometimes providing documentation if needed. In BlankOn linux i’ve maintaining servers including storage servers, centralized repositories. In BlankOn linux I must connecting ~5 servers to work togethers and setup python related website for web interface.

contact:

emails: udienz at gmail dot com or/and udienz at ubuntu dot com

My Debian QA Page is here: http://qa.debian.org/developer.php?login=udienz%40ubuntu.com

And my Ubuntu QA Page: https://launchpad.net/~udienz/+related-software

My GPG key: http://keyserver.ubuntu.com:11371/pks/lookup?search=0xC66C603A15F8B1B071F01B3AB9876EB090B36C5B&op=index

107 thoughts on “About

  1. to udienz
    salam persahabatan dari saya warna …..n makasih ttg tutorial yang u tulis, aku lebih ngerti nih ttg linux😉

  2. Weleh weleh mas ….
    Dulu aku punya temen dari boyolali juga.
    panggilannya Boy ( padahal namanya Andi ), kenapa coba?
    kan dari BOYOLALI, dipanggil BOYO nggak enak jadinya dipanggil BOY. Okeh mas BOY ….?

  3. waduh, pertama kali masuk ke blog ini, dikiranya mah orangnya udh bapak2, eh ternyata salah..
    maap2.. hehehe…

  4. [sagung]
    wah lebih keren nama perkumpulan anak boyolali di kampusku namanya SUPERBOY (susu perah boyolali)

    [nina]
    walah-walah… jangan tertipu sama tulisan… emang pemikiranku dah kaya bapak-bapak ya???? wah berarti dah tua aku??? ah… pengen lulus aku…

  5. yeah.. it seems you are only know about linux or maybe ubuntu only.
    it’s not good you know. you have to learn other enterprise system.
    Its like Unix base for Enterprise Cluster Hosting or Payment Gateway System. FreeBSD is good and stable or Windows Server 2k3 run on ERP and also Java system.
    It’s bad for you

  6. salam kenal mas, sy awam untuk OS linux, tp saya tertarik dengan ubuntu & ingin belajar. klo blh tahu ID YM nya apa ya?

  7. @ all
    untuk YM bisa di lihat di atas
    YM: mahyuddin_s (tapi jarang di pake) lebih seneng di irc.freenode.net #ubuntu-id atau #blankon

  8. wah mas anak UNEJ yach, kebetulan bgt tuch.. q anak POLIJE mas q jurusan teknik komputer masih baru sich angkatan 2007, q masih baru ni dek jember, kemarin aja q kesasar deksana, q pengen bgt belajar linux, met kenal yach…

  9. Pingback: fenhealsandtheguys
  10. @ ryan_oke..
    emang oke lo… **hoi.. ini jado debian lho..

    @ nanang
    salam kenal juga… dari solo lanjut ke jember

    @ Neo Fortynine

    salam kenal jua.. ralat… bukan UNJEM tapi UNEJ.. bisa kacau kalo di kasih “universitas jember utara”

  11. hallo pak udienz… mohon maap, sayah belum isi buku tamu dari dulu😛

    btw kalau mau nambahin bener di sidebar bagaimana yah?, he..he agak bingung sayah, biasanya kan tinggal edit themes kalau, hostingnya ga di wordpress:P

    thx..

  12. @ nunung….
    dah ku bales via email tuh…

    @ alie
    pake sidebar text aja om, terus buat kode html biasa dan masukin ke sidebar text. InsyaAllah manjur

  13. wah baru ngeh klo udah ada teknik elektro di unej, aktivs linux lagi. jadi inget rumah masa kecil saya, depan smp 4 pagah (udah ganti belum ya) hehehe…

  14. Salam kenal ya, saya juga lagi belajar Linux (Ubuntu) nanti saya boleh tanya2 ya, gratis kan? YM ku mung_soetikno nanti saya add alamatnya mas ya, tq

  15. @ rodin
    hah ternyata arek jember juga toh, wah keren arek jember ada yang jadi developernya mozilla oey!

    @ somphil + ordinareez + mungsoetikno
    salam kenal jua dari saya

  16. Saya sangat membutuhkan disk repo hardy, anda punya?
    kalau ada tolong segera hubungi saya (sms) di 08882846093 krn 1 mg lg saya hijrah ke solo.
    trims sebelumnya

  17. Lulus santai2 ke Pontianak po Rul ?
    Ki gilo mas mu Abi lagi Pulang dari Futsal,
    balik tgl 6 juli 2008 naik Batavia via Yogja,
    Sopo sing jemput ya, Rul ?

  18. weleh mas yunus…😀
    ni aku masih binun nentuin batasan masalah skripsi. soale skripsiku terlalu banyak menyentuh IT, bisa di kata 80% IT dan sisanya elektro
    Hadiah? apa yah… sek tak pikir sek
    kalo tanggal segitu aku ga bisa pulang, aku mau travelling ke ITS, tepatnya di perpusnya ITS mau cari2 rujukan skripsi

  19. @aceh
    hohoho, jangan salah, di sini banyak yang make

    @norjik
    salam kenal juga

    @boss sabri
    wakakaka masak kenalan lagi… pagi itu karena foto yang keren cuma itu ajah😀

  20. tadi saya ke tempatmu dan melihatmu tidur dengan pulas jadi gk brani ganggu,matur suwon bukunya yak..tadi dah tak titipin..ganbate mas udienz!..

  21. @ mas Yunus

    lagi akeh kegiatan ki mas, lagi sinau juga sih…

    @ galuh
    di linux kita jarang membutuhkan CD driver, biasanya dia sudah include sama kernel linux itu sendiri

  22. bang udienz..
    salam kenal, saya nina, numpang taro link blog bang udienz ke blog saya nih…
    secara udh lama saya main2 k nih blog dari yang dulu masih di wordpress…

    tengkyu atuh bang…

    regards,
    Nina

  23. Dienz, Solomu ngendi cak ?
    Aku cah Sragen iki.

    Salam kenal soko aku yo!
    Sepurane lek gak sopan, wis campur budoyo Jatim soale. Paling kowe kecampuran budaya Madura yo, ha ha ha ha …😀

  24. I wonder if you would mind telling me who your father is. Would your father be, by any chance, Shamsuddin bin Mahyuddin (Malaysia?)

    Jan Mahyuddin

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s